Slavnostna podelitev certifikatov

Page2

Spoštovani!

Vabimo vas na slavnostno podelitev certifikatov nacionalnih poklicnih kvalifikacij z nazivom strokovnih znanj in spretnosti koreograf/koreografinja in plesalec/plesalka, ki bo:

V ponedeljek, 21. septembra, ob 12. uri, v Salonu Iris Grand Hotela Union v Ljubljani, Miklošičeva cesta 1.

Nacionalna poklicna kvalifikacija je delovna, poklicna oziroma strokovna usposobljenost, ki je potrebna za opravljanje poklica na določeni ravni zahtevnosti del in je pripravljena na podlagi nacionalnega poklicnega standarda. Nacionalna poklicna kvalifikacija omogoča pridobitev javno veljavne listine o poklicni usposobljenosti in se uvršča v nacionalno ogrodje kvalifikacij. Certifikat je javno veljavna listina o poklicni usposobljenosti. Prejemnikom potrjuje določene spretnosti in znanja, pridobljena z neformalnim učenjem.

Zveza plesnih društev Saltare je izvajalec nacionalnih poklicnih kvalifikacij za programe plesalec/plesalka, baletni plesalec/baletna plesalka in koreograf/koreografinja. Junija in julija je kot prva in edina v Sloveniji izpeljala sistem potrjevanja nacionalne poklicne kvalifikacije in podelila certifikat o nacionalni poklicni kvalifikaciji dvema koreografinjama in štirimi plesalcem oz. plesalkam.

Povezava do novice na spletni strani NRP

Lep pozdrav, Branko Padjan
Zveza plesnih društev Saltare